Polit Ki4

dvudnevna iziava na:
nezavisimi artisti i
svobodni tvor4eski kolektivi
1 i 2 mart 2014,

na4alo: 18:00h
u4astvat: 





Уважаеми сънародници, другари и другарки, граждани на свободна Република България,
Вие знаете, че вече нищо не е такова, каквото беше. Нищо не е истинско. Киселото мляко не е истинското кисело мляко. Белият хляб не е истинския бял хляб, а свинското месо не истинското свинско месо.
Днешният обяд не е истинския познат от миналото обяд. Днешните футболисти не са онези истински сърцати момчета, които познавахме от нашето детство. Днешната телевизия не е истинската телевизия. И накрая: днешните политици не са онези истински политици от близкото минало.
Заявяваме, че живеем в свят с фалшиви ценности! Свят, в който светлината на родното изкуство е подменена от светлината на китайските джобни фенерчета.
Да, истинският политически, културен и т.н. живот в неговата цялост е подменен от фалшив такъв и е подвластен на Н.В. Кича.
Кичът! Успокояващ и безболезнен , уютен и създаващ необходимото доволство от това, че го има. Прави ни богати и заможни, макар и псевдо. Някак си си го обичаме този наш роден кич.
И така, аз, Янко Владимиров Велков-Янец, заедно с творческия колектив при Ателие Пластелин, ви каня на малък фестивал, посветен на кича в политиката. Ще се насладите на артистични прояви /акции/ в картини, форми, слово, звук. Ще се докоснете буквално и преносно до редица изявени артисти инспирирани от кичовата тема.
Събитието /творческото събрание/ ще се състои на 1 и 2 март от 18 часа в сградата на Ателие Пластелин, намираща се на улица „Цар Симеон” 48. 

Ще има символичен вход /2лв./ и символична почерпка.

  Ianko Velkov- Ianec, Doitshin Rusev,  Prodan Markov,  Svetlyo Nikolov, Yavor Kostov,  Cviatko Cenov,  Dobromir Ivan  i stydenti, Veselin Radslav, Radoslav Jordanov,  Milena Stanojevic,  Nevena Dencheva, Nikolina Bogdan, Georgi Rujev, Dimitar Dimov, Iva Yaranova, Emil Ralitza Stefanova

simvoli4en vhod 2 lv.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: