Бекет х 2



На 24ти април, неделя, за първи път ще представя двата текста на Бекет - "Въображението мъртво си представете" и "Други стъпки" като диптих, заедно, така както беше първоначалният ми замисъл, когато ги преведох преди повече от десет години. До този момент с режисьора Янко Велков-Янец смятахме, че двата спектакъла /единият с премиера през 2011, а другият - през 2014/ са твърде индивидуални и завършени сами по себе си, за да бъдат играни последователно.
Сега, след повече от 60 представления на "Въображението" и две години след премиерата на "Стъпките", правим опит да ги съчетаем в едно /с "антракт" от 10 минути като компромис/. Много бихме искали да получим обратна връзка за това как звучат заедно, едно след друго и от тези, които са го гледали, и от хората, които ще ги видят за първи път. За това ви каним със свободен вход / които желае може да пусне нещо в кутията с даренията/.
"Въбражението мъртво си представете" е енигма на едно творческо съзнание, херметичен синтез на слово и образ, герой и автор, миг и вечност, мъж и жена. Аскетичен и същевремонно многоизмерен, плашещ и същевременно близък, той поставя въпрос без отговор - какво е бъдещето на човека: "...дали все още лежат там под натиска на тази буря...или в черния мрак завинаги, или в неизменна огромна белота и, ако не, какво правят"?
"Други стъпки" идва на мястото на отговора - пътуване отвъд предела на разказваемото, чуване на нечуваемото, виждане на невидимото, последният разказ на Бекет.
Я.Костов
ПП Можете да гледате и само Въображението, или само Стъпките, разбира се.

Начало на "Въображението мъртво си представете" 18 часа /в мазето на Ателие Пластелин/
Начало на "Други стъпки" от 19ч. в галерийното пространство на Ателието
Вход свободен



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: