Ателие Пластелин е независимо пространство, ателие, галерия и сцена за съвременно изкуство


Фондация "Ателие Пластелин" е сдружение от артисти, които реализират собствени артистични събития (изложби, пърформанси, уъркшопи, литературни четения, работни ателиета и театрални представления) от началото на 2008г. Отворени сме и към Вашите проекти, които търсят пространство за изява.
Свържете се с нас на atelie.plastelin@gmail.com и във Facebook или на +359 897 943 618

Театър , Изложби , Фестивали , Обучения,

ЕКИП

екип на ателие пластелин

Николина Богданова (Колева), Omra
Родена на 25.03.1976г. в гр. Нова Загора.  Изучавах рисуване в Школа на изкуствата "Илия Аврамов", гр. Нова Загора; в ателието на Христо Минчев-Стонса; С Х У  „Димитър Добрович” гр. Сливен , профил: ”Художествена Тъкан” випуск 1995; Н Х А профил: ”Консервация и реставрация” випуск 2001г.; ТУ София, Свободен Факултет, специалност КСТМ – фотография. Работила съм като художник в БНТ (2004г.-2009г.), за предаванията: Български Уроци / „Аз уча български”; вечерно токшоу „Нощни птици”
 На свободна пратика, работи в областите реставрация, стенопис, иконопис и живопис. 
Управител на ателието и фондация “ ателие Пластелин“ от основаването през 2008г. до сега. Занимавам се с организиране на събития, медийни информационни бюлетини, покани, изработване на плакати, флаери и репортажни филми за част от събитията, изработка и подръжка на интернет сайта.

Координати за директен контакт: - e-mail: nikolinabogdanovva@gmail.com 


 Янко Велков - Янец.
Роден на 09.03.1968 г. В гр. София. Завършва НБУ през 1995г.в Театрален департамент в специалност \ Актьорът предоставен на самия себе си\ Започва работа като щатен артист в Кюстендилския Драматичен Театър.Играе в постановките: \Милионерът\ на Й.Йовков с реж.Никола Петков,\Слуга на двама господари\на Карло Голдони с реж.Никола Петков,\Принцесата и свинарят\ на П.Панчев с реж.Светлана Атанасова,\Ние врабчетата\на Й.Радичков с реж.Андрей Белчев,\Новогодишна приказка \реж.Лозен Йорданов,\Зла жена\реж.А.Алексиев,\Труп\ реж.А.Алексиев,\Москва Петушки\на Венедикт Ерофеев реж.А.Алексиев,\Езоп\реж. Минчо Събев,\Макс и Мориц\ реж.Минчо Събев,работи и с режисьорите Асен Шопов и Душко Добрев.Започва да се занимава с живопис .Участва в Обща художествена изложба на Кюстендилските художници на Шипка 6 през 1999г. и Обща изложба на млади автори в Кюстендилския театър през 1998г.Има две самостоятелни изложби през 2001 г. в Килийното училище в гр.Кюстендил и пак през същата година в кафе-аперитив\Под нулата\ От 1999г. е на свободна практика ,участва в постановките: \Мери Попинз\  реж.Андрей Белчев в Театър Възраждане,\Когато Той и Тя\ на Мария Касимова с реж.Андрей Белчев в Сатиричния театър. От 2001г. учи в НБУ  магистърска програма \Принципи на театралното изследване\,преподава в Театрален департамент –Интердисциплинарен проект.От 2002 г. до 2005г. работи в програмата на Червената къща – център за култура и дебат \Изкуство срещу насилието\.През лятото на 2002г. изпълнява  длъжността  ;технически секретар; на Лятна академия за изпълнителски и изкуства  SAPAS .
Работи в сферата на Социалния театър и  Психодрамата.Преминава два курса на обучение при професор Томас Швингер от Австрия в Плйбек театър.Преминава пет седмичен курс на обучение във Форум-театър състояло се в рамките на ;Изкуство срещу насилието;.
Като режисьор е инициирал четри проекта ;\Изтерзания-т цирк\по текстове на Мурад Мурад,Росен Игнатов и Венцислав Мицов в Кюстендилския Драматичен Театър.\Свободен си за да си свободен\ в Националния клуб на армията .\Един войник\ по Борис Виан в Младост 4 и Сатиричния театър.Постановката \Свободен си за да си свободен\ е базирана на проучвания в малки общности от студенти в НБУ-Театрален департамент.\Дъх\на С.Бекет  с актьорите Тома Бранкованов  и Невена Денчева ;премиер в Червената Къща –Център за култура и дебат в рамките на  фестивал „Изкуство в безтегловност -3”
Получава награда за най добра стихосбирка издадена във вестник „35 грама”.
От 2007 година работи с Театър Цвете в проекти,свързани с приложен и социален театър.
От 2009 година работи в екипа на Ателие Пластелин, където между останалите си изяви поставя като режисьор текстовете на Самюел Бекет „Въображението въртво си представете” /2011/ и „Други стъпки”/2014/
 
Явор Кирилов Костов
Роден съм на 13.03.1968.
През 1994 завърших тригодишната Свободна актьорска школа към АТФ 1, а през 1997 английска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Като студент, а после и актьор и режисьор в АТФ участвах в постановките „Муа у тупан” от Боян Папазов, „Латерна” от Андрей Платонов „Натюрморт” от Игор Бойович, „Чайка” от А.П.Чехов, „Други Места /Нещо като Аляска и Семейни гласове/” от Харолд Пинтър, „Сънчовци”/Я.Костов/.
В периода 2004-2011 участвах като актьор и режисьор в представления на Арт Театър /София/ -
През 2011 в сътрудничество с Янко Велков-Янец и ателие Пластелин реализирахме първия спектакъл от проекта „Един двоен Бекет!” – „Въображението Мъртво Си Представете”от С. Бекет.
От 2002 участвам в театрални проекти  и програми свързани с деца и младежи в риск от социална изолация.
Работил съм и с театър Цвете като актьор и фасилитатор и имам участие в множество техни проекти в областа на гражданското образование, приобщаващия театър, драма и театър в образованието.
Бил съм /и все още съм/ учител по английски на деца и възрастни.
- мобилен: 0899 89 55 21


Светослав Николов

Той е театрален актьор и режисьор, завършил театрален департамент на Нов български университет през 2007 г. Участвал е в едни от най-престижните театрални проекти и фестивали по целия свят.
Първият му режисьорски опит е с представлението „Токания“ (2002 г.), на което е и автор. Същата година, Светослав е стипендиант по програмата Еразмус Сократес в Dartington College of Arts (Великобритания), където с уличния пърформанс „Триъгълници“ участва в празниците по случай юбилея на кралицата.
Следват множество актьорски участия, най-значимите, сред които са: „Социален портрет“ реж. Възкресия Вихърова; (Виена, Австрия); „Вишни, без сестри, без зрители, без кон и с още нещо“ — представено на фестивала „Studentfest“ (Тимишоара; Румъния) и „ТНЕ421“ — реж. Роб Лист и т.н.

Паралелно с това режисьорските му изяви също не спират. През 2005 г. на сцената на ДСТ „Алеко Константинов“ представя спектакъла „D.L.“ (в режисьорско партньорство с Милена Станойевич) — мултимедиен спектакъл инспириран от романа на Шодерло дьо Лакло „Опасни връзки“. С този спектакъл  поставя  началото на тандема с Биляна Георгиева (сценограф), с която осъществяват още два спектакъла:

„Кухненският асансьор“ (2005 г.) от Харолд Пинтър,     гостувал на Работния център на Йержи Гротовски и Томас Ричардс в Понтедера, Италия, а по-късно и на Международния театрален фестивал „Варненско лято “ 2006г.

И комедията от Виктор Лану „Отварачка за консерви“ (2006 г.). 

Получава награда за „Техническо обезпечаване на спектакъла“ от Съюзна организация към Съюз на артистите в България при Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ — Шумен за представлението „Топлината през ноември“ от Яна Добрева, с режисьор Възкресия Вихърова.

Освен като режисьор и актьор Светослав Николов навлиза и в почти всички сфери на театралното изкуство:

- Сътрудник е в организационния екип на проекта „Импулс“ България част от проекта на Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards „Tracing Roads Across“.

- Работи за рекламата и разгласата на УТ „Театър на голия охлюв“ към НБУ.

- Изработване и техническо обслужване на субтитри на спектаклите на МТФ „Варненско лято“ от 2003 до ден-днешен.

- Техническо лице на театър „Кредо“, участвали на фестивали в почти цял свят.

През 2012 г. отново събира екипът създал „D.L. и заедно изработват детския спектатъл „Храброто куче”, което добива голяма популярност и гостува на арт-форуми като „Нощ на музеите и галериите” в София и Пловдив и МТФ „Варненско лято”.

От същата година се присъединява и към Управителния съвет на „Ателие Пластелин”. Там реализира два авторски проекта: „Движение Четвъртък” и „Джобен фестивал”, на които досега са се представили над 60 артиста от всички области на изкуството.

Повече информация може да намерите на уебсайт: svetlyon.hit.bg

    Станислав Пеев– театрален и кино актьор.  Участвал е „Трябва да се яде“ на реж. Илина Перянова, част от програмата на Пластелин. Извън ателието някои от важните роли в кариерата му са: „Отварачка за консерви“, „Ян Бибиян“ в Театър Възраждане, „Оранжерията“ на Цветелина Стоянова. В киното участия в рекламни клипове на MTEL, „Швейцарски пощи“, епизодична роля в „Столичани в повече“ и др.

Мартин Ноев-  Роден  съм на 14.04. 1968  в София. Актьор на свободна практика, Арт-социален работник – Фасилитатор и треньор, Шоу водещ. Водещ на курсове, обучения, уъркшопове, тренинги, тиймбилдинги, озвучаване и осветление на събития
     Завършил съм 1988 - 15 СОУ „Адам Мицкевич“– София; 1990-Държавна комисия към Министерството на Културата – I-ва категория Вариететен артист ; 1995 - Свободна Актьорска Школа към АТФ – София
2018 „Театър на потиснатите“ Водещ Руи Фрати .Форум театър в образованието. Сертификат “Техники на Театъра на подтиснатите“” 2018 - CybSpeed training Кристина Дардани, Хироаки Хагатсума. Приложение на роботи за работа с деца с аутизъм. Сертификат "Деца, Роботи, Изкуство и Човешки мозък " 
1998 Audio Description Associates – USA, НПО Джон Снайдерс. Сертификат "Аудиодескрипция при работа с незрящи "
Професионален опит: 2018 – Субтеатър – София: „Ричард III”
2015 - Театър на сетивата- София : „ Creatorium””
2014 - Театър на сетивата - София : „Институт за изследване на Тишината“
2013  – Театър на сетивата- София : „Терминал /безкрайност/“
2012 – Театър на сетивата : „Техномагика“
1999 – ДТ.Монтана : „Откога те чакам“ – Орлин Дяков
1998 –“Нов Романс“ : „Семейни гласове“ – Харолд Пинтер
1998 – ДТ.Монтана : „Сън в лятна нощ“ - У.Шекспир
1997 – ДТ.Сливен : „Мъжът си е мъж“ - Л.Пирандело
1996 – ДТ.Перник : „Вампир“ - А.Страшимиров
1995 -  Свободен театър-София : „Хенри IV“ - Л.Пирандело
1995 - ДТ.Кюстендил : „Въведение в тяхната картина“ – М.Минков
1994 – „Нов Романс“ : „Натюрморт“ – Игор Бойович
1993 – АТФСофия : “Муа у тупан“ – Боян Папазов
1993 АТФ –София: „Латерна“ – А.Платонов 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: