Ателие Пластелин е независимо пространство, ателие, галерия и сцена за съвременно изкуство


Фондация "Ателие Пластелин" е сдружение от артисти, които реализират собствени артистични събития (изложби, пърформанси, уъркшопи, литературни четения, работни ателиета и театрални представления) от началото на 2008г. Отворени сме и към Вашите проекти, които търсят пространство за изява.
Свържете се с нас на atelie.plastelin@gmail.com и във Facebook или на +359 897 943 618

Театър , Изложби , Фестивали , Обучения,

"off the record"

когато блясъка и славата останат скрити зад сцената

изложба-фотография на Рикардо Куарежма Виейра, Португалия

(06-20.01.2009, Ателие Пластелин)

Откриване на 6 януари(вторник) 2009г. от 19.30ч.

Ателие Пластелин – ул.”Цар Симеон’” 48

"off the record" - уоркшоп по фотография, воден от Рикардо Куарежма Виейра

линк към снимките от събитието

линк към видео от събитието


на 9 -10 януари (петък и събота) от 16 - 20ч, Ателие Пластелин– ул.”Цар Симеон’” 48

Такса участие - 30лв( за два дни или за един ден)

Събитията се организират с подкрепата на Студио Фо ( www.studiofo.net) ученическа фотография, AURORA ( www.fotovideo1.com)– официален вносител на студийна осветителна техника и аксесоари за професионална фотография, Gone – облекла за скейт/улична мода и Ателие Пластелин ( http://atelie-plastelin.blogspot.com/)- пространство за изява и дебют на млади автори.


Във всяка работа, артистична или не, нещата се случват и хората се срещат. Изживяваме неповторими и много лични моменти, които обикновенно никога не се показват. Новите работи на Рикардо Куарешма Вивейра показват безгласни моменти на различни животи и специфични пространства изпълненеи с персонажи и неща, които нямат връзка със заобикалящата сценична атмосфера.

Тази изложба показва другата страна на живота и няколко работи на автора от мулти-дисциплинарна естетика до непубликувани моменти.


Биография

Рикардо Куарешма Вивейра е роден в Понтевел, Португалия. Баща му е билфотограф и за това Рикардо прави първата си изложба още на 15 годинишна възраст. Завъшва филмово и видео изкуство в oPorto Artistic School (E.S.A.P.). Правил е няколко изложби в страната, а докато е учил Portuguese National Film Institution (I.C.A.M.) го е спонсорирала да бъде продуцент и режисьор на филма “Днес беше утре”, който печели редица награди. След дипломирането си Рикардо се премества да живее в Лисабон.

През 2003 живее в Хамбург, Германия, където посвещава работата си на обществено изкуство. Направил е 3 изложби , от които най-впечатляваща е обществена инсталация в метрото на Шлъмп (www.atandalpha.com)

През 2005 участва в Многостранна Арт-социална програма за обмен между Белорусия, Швейцария, Португалия и Полша, където той прави филма "Schron". Сега той живее в Лисабон и работи със списания като Elle, Vogue,Maxima, GQ, Maxim, FHM, DNA, DIF, Slang, Parq, Lusobeat, Umbigo, O Publico, Egoista, Neo2 и Cream Mag.(Hong Kong).
В настоящия момент, работата му е много разнообразна, от специализирани модни списания до портрети на известни личности, филмови и фото рекламни кампании. Рикардо е решен да продължи да изучава и да проектира идеите си чрез визулано, социално и пост-модерно изкуство.

link към статия във в. "Новинар"
www.ricardoquaresmavieira.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: