„ Шепот от морето“ изложба на Петя Мод и Мария Манева – Мириям

  
Обща изложба „ Шепот от морето“ уникални мозаечни картини и квилинг/изкуство от хартия/ Заповядайте да се запознаете с творбите на Петя Мод от Преслав и Мария Манева – Мириям от Варна.
    Двете дами ще гостуват за първи път в София и вие ще имате възможност да се докоснете до уникалните им произведения.
Изложбата ще продължи от 2 до 8 декември.



   Петя Мод ще ви удиви със своето уникално творчество. В своите пана тя вплита различни материали като части от дърво, канела, моливи, керамика, стъкло, пясък и камъчета. Под нейните пръсти тези материали оживяват. За повечето хора, може би са непотребни, но за нея стават ценни. Всяка картина е неповторима и носи нейната нежна душевност, която контрастира с борбения и дух и сила. Друга черта е голямото и търпение и прецизност, които личат от картините с квилинг. През месец май е поканена да вземе участие в първото по рода си изложение на българските мозаисти в Пловдив в Синята къща. Факта че не и остава нито едно произведение говори много за нейния успех. Хората са просто очаровани от нейния таланат и творчески нюх.
линк към личната страница 

   Мария Манева – Мириям. Нейните картини са вдъхновени от морето. В тях са вложени естествени материали от морския бряг - различни миди, охлювчета, части от рапани, натрошени миди, малки камъчета и пясък. Колорита и разнообразието идва от цветовете и формите, които предлага природата. Всяка творба е със собствено излъчване и екзотика. Авторката ще представи две техники на изготвяне на пана. Едната е мозаечни, направени изцяло и само от морски камъчета с естествени цветове и форми, а другата е смесена техника, където морските елементи са като акцент в картината, а фона е пясък или натрошени миди.
   Авторката вече има 3 изяви. 1. 2012г.януари, участие в сборна изложба на тема "Цветове в снега", галерия "Актив Арт" - Варна 2. 2013г. от 15 юли до 30 септември 2013г. благотворителна изложба в х-л "Марина Гранд Бийч", КК "Златни пясъци" 3. 2013г. Арт салон на Радио Варна, самостоятелна изложба "Дар от морето“ 14.10.13 до 27.10.13 Творбите и се приемат с почит и уважение, защото се изисква голям труд, първо да се намерят в природата, после да се сортират по големина и цвят, измият и накрая да се лепят с пинсета едно по едно с голямо търпение. Възхитата идва от цветовото разнообразие и форми, които за повечето хора остават скрити и незабележими в природата.
линк към личната страница

   Заповядайте до 6 декември  в ателие Пластелин, на ул.“Цар Симеон“ 48, София.
   Ателието ще работи всеки ден от 10.00ч. до 20.00ч. и всеки който иска да се докосне до тази магия, може да заповяда.

1 коментар:

  1. Браво, Петя, браво, Мери! Много успехи ви желая!
    Milka Pebble Mosaics

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение: