програмата на Ателие Пластелин за квАРТал Фестивал 2019г.


Всички подробности и снимки, може да погледнете чрез бутона вляво!





Портретни рисунки @KvARTalFestival

19:30 Откриване на изложба на
Янко Велков Янеца и Дамяна Велкова
Вход: Свободен

*******************************************

Глинено приключение с грънчарското колело @kvARTal Festival

Тема “Летни вихри”
Изход: Дарение

Летни вихри на грънчарското колело с Маргарита Петрова.
   
Елате да се завихрим в ритъма на летните преживявания и да си измайсторим съдче- чаша, купичка или ваза. Ще работим с червена глина и ще си доукрасим нашето си предметче с малки елементи отново от глина, ще сложим дръжка и... хоп готово. Ако искате пък да си го ползвате, ще ми го оставите за една седмица при мен в ателието. Там ще изпеча глиненият предмет в професионална пещ. После ще се видим за да си го вземете. Вълнуващо звучи нали...?
Затова елате на 14 и 15 септември събота от 10ч до 12:30 в Ателие Пластелин


*******************************************


"Фрагменти от миналото"

Керамично ателие,
Изход: Дарение



Здравейте! Аз съм Борислав Стоянов, завършил съм Националната Художествена Академия, специалност "Силикатни форми'' И работя в областта на керамиката. Радвам се да бъда част от "Квартал Фестивал" и "Ателие Пластелин", и ще ви очаквам в събота, от 15 до 17 часа, за да творим заедно. Темата, по която ще работим е "Фрагменти от миналото" и с нея имам желание да се замислим върху нашето общо наследство и да се опитаме да го съхраним и впишем в съвремието ни, за да остане и за следващите поколения.https://www.facebook.com/bobartceramics/?modal=admin_todo_tour

*******************************************


Свидетелите на Путин / Putin's witnesses@KvARTalFestival 14.09

Да се върнем в последния ден на 1999 г., когато бившият шеф на КГБ, министър-председателят Владимир Путин, става президент на Русия. Новият филм на известния документалист Виталий Мански ни показва и други протагонисти, включително Михаил Горбачов и Борис Елцин, който избира амбициозния 47-годишен Путин за свой заместник. Роденият в Украйна Мански изгражда филма си от изказвания на свидетели на събитията, които се случват след този съдбовен декемврийски ден. Ден, който вероятно е най-важният момент за руската история за XXI в. Режисьорът заснема филма през личната си перспектива и уникалния си дългогодишен опит на мъж, разделян от ешелоните на властта само от камерата./
The events of the film begin on December 31, 1999 when Russia was acquainted with its new President Vladimir Putin. The film is based on unique and strictly documentary testimonies of the true causes and consequences of the operation “Successor”, as a result of which Russia ended up with the President who still rules the country. The protagonists of the film are Mikhail Gorbachev, Boris Yeltsin, Vladimir Putin, and the Russian nation, as always being a silent witness of its own destiny.
Вход Свободен
Една продукция на КинеДок/Активист 38



*******************************************


„Мяра за Мяра” от У. Шекспир, 15.09, 18:00 часа

превод Валери Петров
Моноспектакъл с кукли, предмети и други, леко в площадния жанр.

"Проблемната" пиеса на Шекспир /писана между "Хамлет" и "Лир"/ засяга вечната тема за връзката между власт, правосъдие и... секс.

Казусът на „Мяра за мяра” е видян през очите на осъдения на пробация Желязко в контекста на девалвация на доверието в правораздавателната система. Може ли законът да контролира страстите?

Идея и реализация Явор Костов и „Субтеатър”

*******************************************


ТАБУ 30.09.2019

Международната резидентна програма за писатели-драматурзи "Радар София" и платформата "Драма пакт", заедно с Ателие "Пластелин"
ви канят на

30-ти септември, 19.00 часа
в Ателие Пластелин

на

ТАБУ
инсталативен интерактивен пърформанс по нови български текстове

куратори: Милена Станойевич, Ясен Василев и Александър Мануилов
консултант: Симона Семенич, Словения
тема: Жан Шиен, Шанхай

От, по и със текстове на Ахим Виланд, Коста Каракашян, Петър Денчев, Боян Крачолов, Стефан Иванов

ВХОД: 5лв.

Събитието е съпътстващо на "квАРТал Фестивал"
С финансовата подкрепа на "Столична община" и Национален фонд "Култура"




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: