квАРТал фестивал 2021

 

ПРОГРАМА НА АТЕЛИЕ ПЛАСТЕЛИН
 квАРТал фестивал 2021

Петък 17.09
19:00         Медитация с творческа работилница "Дъга" 

Събота 18.09
11-16:00 ч.  "Биби Боб и зрънчовците" - ателие за деца за изработване на пана с естествени материали
18:00 ч.      „Мяра за мяра“ моноспектакъл на Явор Костов- Йондин и „Субтеатър” по Шекспир. Вход свободен.

Неделя 19.09
11-16:00 ч.  "Биби Боб и зрънчовците" - ателие за деца за изработване на пана с естествени материали
18:00 ч.       „Г-н Фауст” на „Субтеатър” Вход свободен.


Петък 17.09

Водена медитация с творческа работилница Дъга

19.00 ч.

"Медитация за създаване на Мечта



Мечтите притежават невероятна способност. Те ни изпълват с енергия, ентусиазъм, решителност, целеустременост и вътрешна сила, с които преобразяваме света – този, които е лично наш; както и този, който е около нас.

Да осъществиш една мечта не е лесно.

И в това се състои предизвикателството към всеки един от нас.

Приемем ли го, можем единствено да спечелим.

В това предизвикателство ние изваждаме на светло заложения в нас потенциал и израстваме – интелектуално, емоционално, духовно.

Също така ставаме по-добри личности, които допринасят за красотата и щастието в света.

Вход: 15 лв

Откриване на изложба "Дерзай"

20.00

 

Дерзай“ е списание за споделяне на вдъхновения и размишления, но има за цел да се разпростира и отвъд хартиените страници, създавайки общност от съмишленици. Между 17-ти и 19-ти септември заповядайте в "Ателие Пластелин“, в рамките на "квАРТал фестивал", където ще можете да се срещнете отблизо с творби от нашия първи брой. Той е посветен на концепцията „обмен на вдъхновение“ — 16 артисти бяха поканени да интерпретират чужди творения по избор и в свой стил. Резултатът е една пъстра колекция от рисунки, снимки, колажи, художествени и аналитични текстове на български, и на английски език.

Вход свободен.

 

Събота 18.09

 

"Биби Боб и зрънчовците"

11-16:00 ч.



Заповядайте в нашето ателие, в което от естествени материали ще си направим картини пана и други нещица.  Сръчните ни ръце ще подреждат и лепят, рисуват и оцветяват и всички ще се забавляват. Носете си творческо вдъхновение и лятно настроение!

Очакваме ви с песни за занимания чудесни!

Вход с дарения.

 

 

 

„Мяра за мяра“

18:00 ч.



„Мяра за мяра /версията на Желязко/” е моноспектакъл на Явор Костов- Йондин и „Субтеатър” по едноименната  пиеса на Шекспир, засягаща вечната тема за връзката между власт, правосъдие и ...секс.

Казусът е видян през очите на осъдения на пробация Желязко Дочев /пресъздаден от Я.Костов-Йондин/. Спектакълът е създаден от името на Желязко с направени лично от него кукли, реквизит и звуково музикална партитура и като цяло ползва неговата автентична театрална репрезентация и задвижваната единствено от него театрална машина.

Въпросите, които Желязко задава с представлението си са: Може ли законът да контролира страстите? Кой контролира контролиращите? Има ли изход тоталния срив на доверието в правораздавателната система? Неизлечима болест ли е властта?

Продължителност на спектакъла: 90 мин.

Вход с свободен.

„Ритуална фолклорна вечер с KsANa”

20.30 ч.



"KsANa - Клавдия Китанова (вокал, перкусии) и Антон Яначков (китара, тамбура, перкусии) са музикално дуо, творящо в жанра езически фолк. По-специфично определят звученето си като ритуален/символичен фолклор.

Ксана (окултно зн.) - "най-подходящият момент", темпорален център"

Групата има множество участия в Средновековни и Антични фестивали (сред които и първите по рода си в България: Античен фестивал "Сердика е моят Рим" и фентъзи фестивала Lost Age, както и в изданието от 2018 г. на най-стария и голям български фестивал - Беглика); лауреати на фестивала за Франкофония "Златен ключ" за 2017 г.

В момента KsANa работят върху първия си албум, в който ще съсредоточат силата на Земята, нейните тайни, скрити в планините и горите, както и древното чувство да се завърнеш към корените си, което е съкровено за всеки човек.

Вход свободен.

Неделя 19.09

"Биби Боб и зрънчовците"

11-16:00 ч.



Заповядайте в нашето ателие, в което от естествени материали ще си направим картини пана и други нещица.  Сръчните ни ръце ще подреждат и лепят, рисуват и оцветяват и всички ще се забавляват. Носете си творческо вдъхновение и лятно настроение!

Очакваме ви с песни за занимания чудесни!

Вход с дарения.

 „Г-н Фауст” на „Субтеатър”

19.00 часа



Спектакъл на импровизационна основа, в който, под формата на лектория, бивш пациент иска да докаже на своя психотерапевт, че е постигнал ресоциализация. Вдъхновен е от произведенията посветени на Доктор Фауст - легендарният учен-магьосник от 16 век.

С участието на Явор Костов – Йондин

Продължителност 75 мин.

Вход с свободен. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: