ПРОГРАМА НА АТЕЛИЕ ПЛАСТЕЛИН за квАРТал ФЕСТИВАЛ 2022

ПЕТЪК 16. 09


19:00 часа: Откриване
19:10 часа:
"Снимка за спомен"


„Снимка за спомен” е аудио-визуална експозиция, посветена на хората от пограничния район Краище в Западна България. Тя съдържа 21 съвременни и архивни фотографии, придружени от текстове, както и четири видео портрета на жители на села от Трънско и Благоевградско. Във фокуса на изложбата попадат, както всекидневието на някои от последните жители на обезлюдяващия се район, така и семейната им памет за съдбоносни събития от историята на страната.
„Снимка за спомен” е естествено продължение на досегашните занимания на автора Владимир Андонов с традициите и всекидневието на индивиди и общности от българската нация. Проучванията и срещите по естествен път ще прелеят в друг проект, озаглавен „Анонимните българи” - поредица от кратки документални филми.
19:30 - Начало на прожекцията на четирите видео портрета на жители на села от Трънско и Благоевградско.

20:10 часа:
"Поезия в куфар" - Борислав Стоянов"


- пърформативно четене на стихове, открити в един забравен куфар до една пейка, в неизвестен парк, в неизвестен град, някъде…
Стиховете на непознатия оживяват и неусетно се преплитат с личната история и вълненията на четящия, с личните истории на случайните минувачи, а надявам се и на уважаемата публика…

20:45 часа:
Къща с корени на Светослав Николов


"Къща с корени" е проект изследващ живата история на кв. Оборище. Ще чуете и видите личните истории на хората, живеещи в една от най-красивите и интересни части на стара София. Чрез тях ще проследим исторята на квартала от началото на 20-ти век до ден- днешен. Проектът е финансиран по програма "Творчески иницативи" към Национален фонд "Култура".

СЪБОТА 17. 09

14-18 часа:
Детска работилница „Правим книга“


с Ателие Имаго
Изработвне на панорамни 3D илюстрации с подвижни части, с които детето може да си играе и да кара героите да извършват действия, да отваря и затваря врати и всякакви движещи, изскачащи (pop-up) елементи. Те превръщат обикновената наглед илюстрация в забавна игра.
Тема „Дивите животни“ Ще опознаваме животните от Африка до северния полюс и ще разкажем кратка история. Ще рисуваме, ще оцветяваме, ще лепим и изрязваме, но най-вече ще развиваме художественото ни мислене, но и ще бъдем изследователи. Подходящо е за деца IV, V, VI клас, но никой по-голям или малък няма да бъде върнат и е добре дошъл! Подходящо е и за екипна работа родител-дете, така че скъпи родители, поканени сте!

19:30 часа:
Г-н Фауст


моноспектакъл на Я. К. Йондин и Субтеатър Subtheatre
Продържителност 90 мин.
Това е моноспектакъл, вдъхновен от произведения, посветени на Йохан Фауст, легендарния учен-маг от 16- ти век..
"Фауст" се явява водещ на шоу за личностно развитие, с което иска да докаже своята ресоциализация пред психотерапевтката си.
Концепция, текст и изпълнение Явор Костов - Йондин /Субтеатър/

21:00 часа:
Ла Миньор на квАРТал фестивал- концерт


Нова тоналност зазвучава от еклектична шопска компания- Ла Миньор. Ще чуете техните авторски парчета, които освежават съвременната българска музика със силни текстове и стабилен меломански груув. Групата се пуска по музикалната писта със свежи идеи, които претворява по своеобразен начин в нюансите на различни жанрове. А ето ги и тях в азбучен ред, за да няма сърдити:
Александър Десов- Гимназиален етап, Барабани
Васил Георгиев- поет, вокал, китара, клавир
Жоро Ураганджа Ман - перкусии и смях
Зоран Грънчаров- “музикален директор” с бас
Мария Славея- Момичето с текстове, глас и китара (евентуално)
Мирослав Георгиев- Героят с китара

НЕДЕЛЯ 18. 09

14- 18 часа:
"Аз рисувам като ... Пабло Пикасо" - за деца и възрастни.

 
Здравейте скъпи деца и вече "пораснали деца"! Заповядайте да пресъздадем невероятния свят на Пабло Пикасо и да разберем що е то кубизъм? Ще Ви очакваме с радост и нетърпение!
Вход с дарения

19:00 часа:
“Заслон за непридружените“ Театър Студио – Персона


„Заслон ”
театрално представление на Театър Студио -Персона
"Заслон", част от проекта "Приложен театър за бежанци: Отвъд бариерата"
Авторски екип: Ася Иванова, Диана Спасова, Ованес Торосян, Христо Симеонов, Илиян Парасков, Юлияна Войкова – Найман, Антоанета Петрова; Мултимедия: Христо Симеонов, Светослав Николов и бежанци от Регистрационно-приемателен център гр. София, кв. Овча купел
Спектакълът се осъществява с участието и подкрепата на Национален фонд „Култура”.
„Непридружените“
авторски документален филм на Христо Симеонов и Театър Студио –Персона
"НЕПРИДРУЖЕНИТЕ e авторски филм на Христо Симеонов, част от проекта "Приложен театър за бежанци: Отвъд бариерата"
Авторски екип: Ася Иванова, Диана Спасова, Ованес Торосян, Христо Симеонов, Илиян Парасков, Юлияна Войкова – Найман, Антоанета Петрова и бежанци от Регистрационно-приемателен център гр. София, кв. Овча купел.
Филмът се осъществява с участието и подкрепата на Национален фонд „Култура”.

20:45 часа:
Къща с корени на Светослав Николов


"Къща с корени" е проект изследващ живата история на кв. Оборище. Ще чуете и видите личните истории на хората, живеещи в една от най-красивите и интересни части на стара София. Чрез тях ще проследим исторята на квартала от началото на 20-ти век до ден- днешен. Проектът е финансиран по програма "Творчески иницативи" към Национален фонд "Култура".

Събитията в Ателие Пластелин се осъществяват с подкрепата на "Арт портали - 10 години Джобен Фестивал и 14 години Ателие Пластелин" по Едногодишен грант към Национален фонд "Култура".
#NationalCultureFund #НацоналенФондКултура #AteliePlastelin #АтелиеПластелин 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: