Четене на пиесата „Ден – нощ“ 19.02.23 на Иван Димитров от актьорите Емилия Тончева и Явор Костов – Йондин

Ден – нощ 

от Иван Димитров



▸с участието на: Емилия Тончева и Явор Костов – Йондин
▸с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“
▸В новата пиеса на Иван Димитров известен писател се сблъсква със съвестта си на фона на постепенната загуба на паметта си. Неговото оръжие е автобиографичният роман, който пише, с чиято помощ той възнамерява да оправдае своето присъствие в света и това, че е добър човек. За него се грижи една многолика жена, която ту помага, ту пречи, ту е грижовна, ту го изтезава.
Какво остава от нас, когато загубим себе си? Какво представлява възмездието? В какво може да се превърне любовта? Каква е границата между наказанието и самонаказанието?
▸Пиесата „Ден – нощ“ на Иван Димитров се появи през 2022 г. в рамките на неосъществен проект с млади режисьори и беше останала на етап първи ръкопис.
▸С помощта на програма Творчески стипендии на Национален фонд култура драматургът и актьорите Емилия Тончева и Явор Костов – Йондин проведоха лабораторен процес по пиесата с цел нейното развиване и евентуално завършване. Това четене е показ на резултатите от него.
▸Снимка: Иван Димитров
Събитията в Ателие Пластелин се осъществяват с подкрепата на "Арт портали - 10 години Джобен Фестивал и 14 години Ателие Пластелин" по Едногодишен грант към Национален фонд "Култура".
#NationalCultureFund #НацоналенФондКултура #AteliePlastelin #АтелиеПластелин 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: