Катерина Димитрова, изложба


3 -10 октомври 2023

   Катерина Валентинова Вълчева-Димитрова е художник-реставратор, възпитаник на руската школа „граф Строганов“ в Москва и художествена академия в София. Известна е в професионалните среди като специалист в реставрация и консервация – в областите на стенописта и иконописта – особено ранното средновековие. Реставрирани и консервирани от нея паметници са експонати в Археологическия музей към БАН, Историческия музей и много частни колекции в България и чужбина.

   Катерина работи в сферата на изящното изкуство, като живописец със собствен неподправен стил – вярна на чувството за честност, откровенност и всеотдайност във възприятията си за красотата и нейното сливане с душата. Приема и вплита в изкуството си философията на Петър Дънов, като християнска ценностна характеристика на Българщината, историческите традиции и наследство в Българското изкуство, както и древното тракийско орфическо познание.

   Тази изложба е откровение. Сякаш днешния ни живот изисква – отчаяно моли понякога за състрадание, обич, благодарност. А красотата около нас развибрира и усилва вярата, че дори изпитанието да не виждаш е предизвикателство да продължиш да рисуваш. Съприкосновението с тези, като по детски нарисувани картини ще ни пречистят. Този катарзис е посветен на нашата България. 

Живо изпълнение: Симеон Гранитски
Огнено шоу: Действителница

































Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: