Изложба „Синя Кръв“ от Кошничаров 25- 31 май 24

 

Плакат на изложбата на Кошничаров, "Синя кръв"Изложбата пресъздава кошмара на войната.


Откриване: 25 май 2024 г., 19:00 часа

 

Изложбата може да бъде разгледана в присъствието на автора всеки делничен ден в периода 25 юни – 31 май 2024 между 18:00 и 21:00 часа.

 

Всички приходи от изложбата ще се дарят на Български Червен Кръст!

 

Концепция и творческо изпълнение:

Кошничаров – IG ko6ni4arov_art

 

Фотографи:

Кристина Динева – IG adzena.art.photography

Nina Del Mar – IG ninna.del.mar

 

Експонация цианотипия:

Яни Иванов, Sito Studio

 

Изложбата пресъздава кошмара на войната, който се е превърнал в ежедневие. Цели да напомни на публиката, че случващото се през последните години и разрастващите се воини, не трябва да се нормализират.

 

Проектът не случайно избира цианотипията за свой похват. Фотографиите са вдъхновени от символиката на Зджислав Бекшински, който използва специфичен отенък на синята боя в своите картини – пруско синьо. Цветът взима името си от синилната киселина (пруска киселина), която е същия химикал използван за създаването на Циклон Б. Химикалът, който се е прилагал в газовите камери през Втората световна война. Същият син отенък е оставал по белите стени на газовите камери.

 

Тематики: религия, смърт, военно битие, женското начало, мъжката саможертва, мирът като инструмент за война, глад, принудителност, военна пропаганда и др.

 

За автора:

Това е първата изложба на Кошничаров и негови първи стъпки като творец. Авторът твори с явно изразена социална насоченост и цели задълбочена символика на изкуството си. Тяхническата изработка е осъществена от колектив творци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: