„Пресечни точки” 7-10 май



„ПРЕСЕЧНИ ТОЧКИ” - ателие за сетивен театър






Ателие Пластелин и Inner Theater Company канят артисти от сферата на изпълнителските изкуства да се включат в четиридневно ателие, посветено на сетивния и сайт-спесифик театър.
По време на обучителния процес ще бъде акцентирано предимно върху надграждащи умения за интеракция с публиката, работа с даденостите, предизвикателствата и вдъхновенията на конкретна среда и контекст. Ателието ще изследва и обединява имерсивни театрални практики, театър на сетивата и сайт-спесифик театър. Поради тази причина обучението ще се провежда в пространството на Ателие "Пластелин" и стария софийски квартал около него.
„Пресечни точки” ще завърши с два показа под формата на контекстуално ориентиран и сайт-спесифик пърформанс-акции в стария софийски квартал и Ателие „Пластелин”.
Обучението е насочено към професионалисти от сферата на изпълнителските изкуства, които имат интерес към интердисциплинарните подходи или биха искали да развият уменията си в тази посока. Броят на участниците е ограничен до 10 души, поради спецификата на ателието и наложените противоепидемични мерки. Ателието ще се проведе без такса участие - безплатно за десетте участника.
За да се включите, е нужно да попълните формата: https://forms.gle/YS7RgaD2VbdUVh2V9
Съветваме ви да бъдете смели, откровени и словоохотливи в попълването на формата за участие
Срок за изпращане на форма за участие e 03.05.2021г., понеделник, включително.
Водещи на ателието: Милена Станойевич и Габриела Петрова
Дати и часове на провеждане:
07.05.2021г., петък - 14-21 часа;
08.05.2021г., събота - 14-21 часа;
09.05.2021г., неделя - 14-21 часа;
10.05.2021г., понеделник - 14-22 часа;
Обучителният процес ще завърши с два публични показа:
- 10.05.2021г. от 20:30 часа;
- 16.05.2021г от 20:00 часа - в рамките на "Джобен фестивал".
В деня на второто представяне ще бъде уговорено с участниците допълнително репетиционно време за подготовка.
Уъркшопът е финансиран от Национален фонд "Култура" и е част от проект “Трансвреме” - 13 години “Ателие Пластелин” и 9 години” Джобен фестивал” финансиран по "Едногодишна програма за подкрепа на частни и професионални организации в областта на изкуствата".
Ако искате да се свържете с нас или имате допълнителни въпроси, можете да изпратите лично съобщение до Inner Theater Company във Facebook или на имейл: innertheatercompany.pr@gmail.com













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: