Уъркшоп за "Сетивен театър - Лабиринт"

с водещ Милена Станойевич
10 - 15 септември в Ателие Пластелин (ул. Цар Симеон №48)

Уъркшопът е без такса участие. Необходимо е предварително записване на имейл: atelie.plastelin@gmail.com и/или svetlyon@gmail.com до 08.09.2014г. (включително).
Формуляр за участие може да изтеглите от адрес: https://drive.google.com/file/d/0B_LfbzsWryyJV3NJbUt1YmpLdkU/edit?usp=sharing
Бройката на участниците е ограничена, с предимство са ученици и студенти.


За уъркшопа:
Театърът на сетивния Лабиринт е създаден от колумбийския антрополог Енрике Варгас, който го „донася” в Европа в края на миналия век. Разположен на границите между пърформанса, театъра, инсталацията и музиката, той сам по себе си е доказателство, че тези граници не съществуват. Всъщност “Лабиринтът” може да приеме и да включи в себе си всички съществуващи форми на творчество като открито отдава предимство на четирите останали сетива пред визуалното. Ето защо основните събития в него се случват на тъмно, за да провокират и изострят въображението и сетивата – обонянието, вкуса, слуха, тактилността.
Театърът на сетивния Лабиринт е едно наистина вълшебно ПРЕЖИВЯВАНЕ!

За водещата:
Милена Станойевич - режисьор, треньор, пърформър. Работи в областта на театралното изкуство и образованието. Завършила е актьорско майсторство и режисура за съвременни и алтернативни театрални форми (НБУ, София). Реализирала е театрални представления, пърформанси, улични акции, представления за деца, лабиринт театър. Участвала е в не малък брой международни фестивали за съвременен театър, работи с различни театрални групи. През последните години, е била част от международна експертна група, която развива и създава обучителен курс по метода на сетивен театър лабиринт, насочен към различни групи от професионалисти участващи и работещи за опазването на културното наследство. Тя има богат и дългогодишен опит като водещ и треньор.

"АванГрад" е проектът на фондация "Ателие Пластелин", който е финансиран от Столична програма "Култура" и се провежда в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 (www.sofia2019.bg).

P.S. Моля ви, споделете информацията, ако смятате че някой ваш познат би се заинтересувал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение: